Tagasi

Anneli Preimann tegi Eesti MV-l kuldse duubli

24.-25.juulil toimusid Pärnus Tammiste vibustaadionil 49.Eesti meistrivõistlused vibulaskmises. Ainsana jõudis kahe kuldmedali võiduni Anneli Preimann (Järvakandi Vibuklubi „Ilves“), kes oli parim nii individuaal- kui  võistkonnaarvestuses. Võistlustel uuendati ka kaht Eesti rekordit – mõlemas oli osaline Evert Ressar.

Laupäeval algasid meistrivõistlused kvalifikatsiooniks olnud harjutuse FITA-1 pikemate distantside laskmisega, misjärel selgitati parimad võistkonnaharjutuses. Naiste olümpiavibu klassis võitis Ilvese naiskond koosseisus Anneli Preimann, Siret Luik ning Reena Pärnat. Teise koha saavutas Pärnu Meelise naiskond ning kolmanda koha Vana-Võidu Vibuklubi/Viljandi Spordikooli naiskond. Meeste olümpiavibu klassis võitis Tallinna Kalevi meeskond koosseisus Tanel Kaasik, Rait Ots ja Paulo Santos, kes alistasid finaalis Ilvese I meeskonna. Kolmandaks tuli Vana-Võidu Vibuklubi/Viljandi Spordikooli I meeskond. Meeste plokkvibu klassis tuli meistriks Järvamaa Amburite Klubi I meeskond koosseisus Evert Ressar, Ulvar Kuningas ja Leino Vint. Nende poolt finaalis lastud tulemus 227 silma on ühtlasi ka uus Eesti rekord. Teiseks tuli Ilvese meeskond ning kolmandaks JAK-i II meeskond.

Pühapäeval lasti harjutuse FITA-1 lühemaid distantse ning seejärel selgitati duell-laskmises individuaalsed Eesti meistrid. Naiste olümpiavibu klassis tõusis kvalifikatsiooni viiendalt kohalt esimeseks Anneli Preimann, kes finaalis alistas klubikaaslase Siret Luige. Kolmanda koha võitis kvalifikatsioonis parima tulemuse lasknud Eve Kivilo (Ilves). Meeste samas klassis sündis aga üllatus. Finaali ja sellega ka Eesti meistritiitli võitis 16-aastane kadettide klassi laskur Pearu-Jakob Ojamäe (Sagittarius) ning teiseks tuli 18-aastane juuniorideklassi sportlane Taavo Allik (V.-V VK/Viljandi SK). Täismeeste päralt jäi pronksikohtumine, kus Paulo Santos edestas vanameister Jaan Lotti.

Noorus võidutses ka naiste plokkvibu klassis. Finaalis alistas Mariel Jäätma oma ema Maarika Jäätma (mõlemad Ilves). Kolmandaks tuli Tallinna Kalevi laskur Saskia Kaldamäe. Nii võtja kui kolmandaks tulnu on alles juuniorieas laskurid . Meeste plokkvibu klassis tuli samuti mõnevõrra üllatuslikult oma märksa kogenenumate konkurentide ees võitjaks Priit Tormis (Pärnu „Meelis“), alistades finaalis Margus Mardu (Ilves). Klassi liider Evert Ressar (JAK) jäeti seekord pronksile. Võistluspäeva alguses viis Ressar 50m distantsi Eesti rekordit kahe silma jagu edasi, mis nüüdsest on 348 silma.

Veteranide klassides tulid Eesti meistriteks Maire Meyer, Mati Tõusme (mõlemad Pärnu „Meelis“) ning Aleksander Kiskonen (JAK).

Kokkuvõttes peab tõdema, et kolmes võistlusklassis neljast jõudsid finaali noored, so alla 25-aastased sportlased. Ühelt poolt on see küll märk noorte edust ja arengust, kuid teisalt andis  täiskasvanutel tunda pikk võistluspaus. Käesoleva aasta kalenderplaanis polnud täiskasvanutel  enne meistrivõistlusi kuu aja jooksul Eestis ühtegi võistlust, küll aga said noorlaskurid nädal enne täiskasvanute tiitlivõistlusi kätt harjutada omaealiste meistrivõistlustel. Loodetavasti suudavad kalenderplaani kokkupanijad selle tähelepanekuga tuleval aastal arvestada, et edukalt pidada 50.Eesti meistrivõistlused.