Robin Jäätma võitis plokkvibu juunioride Euroopa meistritiitli

Robin Jäätma
Sel nädalal toimunud Euroopa sisemeistrivõistlustel riputati kirkaim medal plokkvibu noormeeste klassis Robin Jäätma kaela. Tegemist on Eesti vibuspordi ajaloo esimese Euroopa meistrivõistluste individuaalse kuldmedaliga.

Eelringis saavutas Jäätma uue Eesti juunioride rekordiga, 589 punktiga 5. koha 19 plokkvibu juuniori noormehe hulgas ning alistas 1/8 duellis Venemaa laskuri Daniil Kosnkovi 146:145. Veerandfinaali vastane, norralane Simon Olsen osutas tugevat vastupanu, kuid eestlane ei jäänud sugugi alla, 150-st võimalikust lasid mõlemad sportlased 149 punkti (juunioride Eesti rekord) ning lisanoole tabamuseks Jäätmale 10, vastasele 9, sellega oli poolfinaali pääse kindlustatud. Poolfinaalis alistas Jäätma esimese asetusega Norra laskuri Anders Faugstadi seisuga 148:147 ning kullamatšis Türgi laskuri Yakup Yildizi seisuga 148:146.

Robin Jäätma kommentaar: “Jäin enda laskmisega rahule, olen õnnelik oma Euroopa MV kuldmedali üle. Tegin endale sünnipäevaks hea kingituse, kuigi sünnipäev on alles 3 päeva pärast.”

Treener Maarika Jäätma kommentaar: “Jäin terve tema võistlusega rahule. Kvalifikatsioonis tegi 2 uut Eesti rekordit ja on näha, et treeningud kannavad vilja. Ka finaalis lasi hea tulemuse, see näitab, et talub hästi võistluspinget.”

Võistlus toimus 26.02.-2.03. Samsunis, Türgis, kus Eesti oli esindatud 6 sportlase ning 3 treeneriga. Neli sportlast lõpetas võistluse 9. kohaga – Reena Pärnat, sportvibu naised; Alexandra Põllumäe, sportvibu juuniorid neiud; Lisell Jäätma ja Meeri-Marita Paas, plokkvibu juuniorid neiud; Karl Kivilo lõppkohaks sportvibu juunioride noormeeste hulgas 17. koht.

YouTube – plokkvibu juunioride noormeeste kullamatš algab 45. minutil:
https://www.youtube.com/watch?v=dfwcA0Gv05o&feature=share&fbclid=IwAR1bfz7jzBWeCmgAjiP2ojwGR98tD0atusOiwIFExci8if4LZgpgiQF0_-w