WADA uus keelatud ainete nimekiri


WADA avaldas uue keelatud ainete nimekirja mis hakkab kehtima 1.01.2018. Loe täpsemalt nii eesti- kui ingliskeelset versiooni kui ka võrdlust võrreldes varasemaga Eesti Antidopingu kodulehelt.

Võrreldes varasemaga on suurema muudatusena keelatud ainete nimekirjast alkohol eemaldatud (2018 nimekirja põhjal). Rahvusvaheline alaliit World Archery oli WADA otsuses pettunud (loe sel teemal artiklit siit). See siiski ei tähenda, et vibusportlased võiksid edaspidi võistlustel alkoholi tarvitada. World Archery Executive Board kinnitas omaltpoolt edasise alkoholikeelu (loe uudist) ning sama tegi ka Eesti Vibuliidu juhatus. Sisuliselt tähendab see ainult seda, et alkoholi tarvitamise kontrollimise/testimise eest ei vastuta enam järgmisest aastast mitte WADA/EAD, vaid WA/EVL – see oli ka üks WADA-poolne argument, alaliitudel on endal lihtsam tõhustada testimise läbi viimist kui selleks soovi on.

_____________________

Lisaks on uuendatud rahvusvahelist standardit „International Standard for Code Compliance by Signatories“, siin võimalik tutvuda Eesti Antidopingu seisukohtadega seoses väljatöötatava standardiga.

_____________________

Eesti Antidopingu kodulehel on väga mugav ravimite register, kust saab kontrollida ravimi tarvitamise lubatust. Kui ravim on keelatud nimekirjas, siis tuleb kindlasti enne võistlusel osalemist TUE (raviotstarbeline erand) taotleda.

 

Comments are closed.