Eesti plokkvibukoondis võitis MK-etapil kaks hõbemedalit

Lõuna-Koreas Gwangjus peetaval MK-etapil võitis Eesti plokkvibukoondis kaks hõbemedalit – teise koha sai nii naiskond kui segavõistkond. Individuaalselt sai Lisell Jäätma neljanda koha.

Eesti plokkvibunaiskond koosseisus Meeri-Marita Paas, Lisell Jäätma ja Maris Tetsmann võitis kuu aega tagasi MK-sarja esimesel etapil Eestile kõigi aegade esimese MK-medali, saades kolmanda koha, nüüd aga jõuti finaali ja saadi hõbemedal.

Kvalifikatsiooniringides oli Eesti koondis kolmas punktisummaga 2054. Tubli tulemuse teinud eestlannad kaheksandikfinaali laskma ei pidanud ning veerandfinaali duellid Mehhiko naiskonna vastu võideti tulemusega 230:227. Poolfinaali Türgi naiskonna vastu oli tasavägine, kuid eestlannad suutsid tugevad konkurendid alistada tulemusega 224:223.

Finaal  oli kuni kolmanda laskmisvooruni äärmiselt tasavägine, kuid siis saavutas Lõuna-Korea naiskond edumaa ja võitis eestlannasid tulemusega 232:228.

Eesti vibulaskurid tegid ajalugu ka segavõistkonnana, kus õde-vend Lisell ja Robin Jäätma jõudsid finaali ja võitsid hõbemedali. Finaalis tuli tunnistada Taiwani segapaari 148:144 paremust.

“Iga kord ei tule nii välja nagu plaanid, kaotustest saab ainult õppida. Eks hooaja algused on keerulised ja tuulistes oludes on vähe võisteldud,” ütles Robin Jäätma.

“Erilist rahulolutunnet ei ole, matšid olid võidetavad,” nentis treener Maarika Jäätma. “Naiskonna laskmisel jäime veidi ajahätta ja sellest tulenevalt tuli sisse ka lohakaid laske. Segavõistkondlikus duellis mängis väga suurt rolli tuul, mis keerutas korralikult ja millest arusaamine oli keeruline. Kuid kokkuvõtteks oli hommikupoolik edukas ja tiimide kaks hõbemedalit kõva saavutus. Eks paistab, mis individuaalsed duellid toovad. Kaks matši on veel ees.”

Pärast kaht järjestikust finaali asus Lisell Jäätma võistlustulle individuaalvõistluse otsustavas faasis. Neljapäeval alistas ta teel poolfinaali teiste seas ka maailma esinumbri Sara Lopeze. Laupäevases poolfinaalis jäi aga 17. asetatud Jäätma 139:143 alla hispaanlanna Andrea Munozele (37. asetus) ning seejärel pidi ta pronksimatšis tunnistama 3. asetatud mehhiklanna Dafne Quintero 141:138 paremust.

Finaalis alistas 2. asetusega korealanna Yunhee Kim 144:140 Munoze.

Paas sai Korea MK-etapil üheksanda koha, Tetsmann pidi aga avaringis vastase kahepunktilist paremust tunnistama ning lõpetas võistluse 33. kohaga. Tugevas meeste konkurentsis sai Robin Jäätma samuti üheksanda koha.

Foto allikas: World Archery/ Robin Jäätma ja Lisell Jäätma